Blog 23 augustus 2021 Het groot onderhoud van Vakantiehuis Arcadia

Nu alweer bijna 2 jaar geleden hebben wij Vakantiehuis Arcadia gekocht. Op dat moment zag het huis er heel goed onderhouden uit. In de afgelopen 2 jaar zagen we toch wel dat er langzamerhand wel het een en ander opgeknapt zou  mogen worden. Op de plafonds zaten bijvoorbeeld plekken van platgeslagen muggen en/of vliegen. Smoezelige plekken van handen boven de bedden op de plafonds gaven die een beetje viezige indruk. Uiteindelijk hebben we een plan van aanpak gemaakt. We gaan het grote onderhoud van Vakantiehuis Arcadia aanpakken door het in delen te laten opknappen om de kosten een beetje te spreiden.

Schema groot onderhoud Vakantiehuis Arcadia

2021 Winter (januari)

  • De plafonds en de wanden van de benedenverdieping schilderen
  • De plafonds en de wanden van de bovenverdieping schilderen

Groot onderhoud Vakantiehuis ArcadiaDit is afgelopen januari 2021 gebeurd. Deze eerste stap is gezet! Gedurfd maar wel fris is de roze wand in de keuken geworden. De andere wanden zijn in de Ral kleur 9010 geschilderd.

2021 Voorjaar (juni)

  • De buitenkant van Vakantiehuis Arcadia in de grondverf laten zetten

Alles is schoongemaakt, geschuurd en in de goede kleur grondverf gezet. Door tijdgebrek van de schilder en doordat Arcadia de rest van het seizoen vol geboekt is, wordt het aflakken volgend voorjaar gedaan. De goede grondverf zorgt ervoor dat Arcadia zonder schade de winter door kan.

2022 Winter (januari – maart)

  • Alle houten kozijnen van de ramen en deuren aan de binnenkant schilderen; beneden en boven

2022 Voorjaar

  • De buitenkant wordt afgelakt.

2023 Winter

  • De plafonds en wanden van de hal beneden en boven schilderen
  • Het trapgat opknappen en schilderen

2024 Winter

  • Alle deurkozijnen en binnendeuren schilderen (metalen kozijnen)

Meubels Vakantiehuis Arcadia

Langzamerhand komt ook naar voren dat de meubels misschien binnenkort vervangen moeten gaan worden. We gaan dat op het gemak bekijken om te zien wat en wanneer er iets vervangen moet worden.Groot onderhoud inventaris Vakantiehuis Arcadia

Bad- en beddengoed Vakantiehuis Arcadia

Met de koop van Arcadia hebben we, heel fijn, beddengoed en handdoeken  gekregen. Vooral de handdoeken worden nu allemaal wat ouder. Een aantal van de dunner wordende handdoeken zijn al in de bijkeuken terecht gekomen als ‘hondenhanddoek’. Wat ook weer fijn is voor de gasten die honden meenemen en een regenbui treffen tijdens hun vakantie. Ook moltons zaten in de koop ingesloten, daar willen we er een aantal van bijkopen, zodat we daar wat meer op reserve van hebben. Aangezien we bij de start 10 set dekbedovertrekken en onderlakens hadden, hebben we zelf al 2 sets bijgekocht. Het is tot op heden nog nooit voorgekomen dat Arcadia direct achter elkaar door 6 gasten bezet was, maar…. Het kan een keer voorkomen en dan moeten er wel genoeg dekbedovertrekken en onderlaken zijn nietwaar?

Matrassen Vakantiehuis Arcadia

Wij vinden het zelf erg belangrijk om op een goed bed/matras te slapen en voor onze gasten geldt dat zeer waarschijnlijk hetzelfde! Ook de matrassen moeten dus regelmatig vervangen worden. Daar gaan we ook een schema voor op stellen.

Conclusie

We vinden het enorm leuk om op deze manier met ons Vakantiehuis Arcadia bezig te zijn en jullie kunnen wel lezen dat een deel van de omzet weer terug in het huis gaat om er voor te zorgen dat we kwaliteit kunnen blijven leveren. Deels in groot onderhoud van Vakantiehuis Arcadia en deels in de inventaris. Vakantiehuis Arcadia staat op een heel klein, rustig parkje Villemaire in Zonnemaire op Schouwen Duiveland en ons pluspunt is dat we er iedere keer weer voor zorgen dat het perfect schoon is en dat alles aanwezig is om van een zo zorgeloos mogelijke vakantie te kunnen genieten! Daar hoort ook bij dat het er piekfijn verzorgt uitziet van binnen en van buiten.