Blog 23 augustus 2021 Het groot onderhoud van Vakantiehuis Arcadia

Nu alweer bijna 2 jaar geleden hebben wij Vakantiehuis Arcadia gekocht. Op dat moment zag het huis er heel goed onderhouden uit. In de afgelopen 2 jaar zagen we toch wel dat er langzamerhand wel het een en ander opgeknapt zou  mogen worden. Op de plafonds zaten bijvoorbeeld plekken van platgeslagen muggen en/of vliegen. Smoezelige plekken van handen boven de bedden op de plafonds gaven die een beetje viezige indruk. Uiteindelijk hebben we een plan van aanpak gemaakt. We gaan het grote onderhoud van Vakantiehuis Arcadia aanpakken door het in delen te laten opknappen om de kosten een beetje te spreiden.

Schema groot onderhoud Vakantiehuis Arcadia

2021 Winter (januari)

 • De plafonds en de wanden van de benedenverdieping schilderen
 • De plafonds en de wanden van de bovenverdieping schilderen

Groot onderhoud Vakantiehuis ArcadiaDit is afgelopen januari 2021 gebeurd. Deze eerste stap is gezet! Gedurfd maar wel fris is de roze wand in de keuken geworden. De andere wanden zijn in de Ral kleur 9010 geschilderd.

2021 Voorjaar (juni)

 • De buitenkant van Vakantiehuis Arcadia in de grondverf laten zetten

Alles is schoongemaakt, geschuurd en in de goede kleur grondverf gezet. Door tijdgebrek van de schilder en doordat Arcadia de rest van het seizoen vol geboekt is, wordt het aflakken volgend voorjaar gedaan. De goede grondverf zorgt ervoor dat Arcadia zonder schade de winter door kan.

2022 Winter (januari – maart)

 • Alle houten kozijnen van de ramen en deuren aan de binnenkant schilderen; beneden en boven

2022 Voorjaar

 • De buitenkant wordt afgelakt.

2023 Winter

 • De plafonds en wanden van de hal beneden en boven schilderen
 • Het trapgat opknappen en schilderen

2024 Winter

Blog 19 mei 2021 Het poetsen van Vakantiehuis Arcadia

Wisseldag Vakantiehuis Arcadia

Iedere wisseldag in Vakantiehuis Arcadia gaan Peter en ik direct aan het poetsen om alles weer helemaal spik en span te maken voor de volgende gasten! Peter maait, indien nodig, eerst het gras en loopt de buitenboel even na, is het nodig om de graskantjes ook mee te nemen, heeft de parkeerplaats weer een schoonmaakbeurtje nodig, zijn de randen onder de haagjes nog redelijk onkruidvrij, moet er even geveegd worden etc….? Mijn eerste ‘werkje’ is; even kijken of er in het gastenboekje is geschreven, zo ja dan maak ik er een foto van om die op de website te kunnen zetten. Ik heb me voorgenomen om hoe de recensie ook is, hem altijd te plaatsen! Tot op heden zijn we altijd nog blij geweest met wat er geschreven wordt en de tips die gegeven worden proberen we altijd, indien mogelijk, op te volgen. (Een tip om bijvoorbeeld een sauna of hottub te plaatsen is voor ons namelijk geen optie omdat het ondoenlijk is om die hygiënisch te houden).

Schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap

Schoonmaakmiddelen van Marcel's Green Soap

Sinds vorig jaar zijn we helemaal over gestapt op de schoonmaakproducten van Marcel’s Green Soap, zowel thuis als in Vakantiehuis Arcadia. Ze ruiken heerlijk en daardoor is het poetsen ook een stuk leuker/lekkerder. We vinden de geuren fijn en, voor mij belangrijk, Marcel’s Green Soap producten zijn 100% vegan, 100% plantaardig en de flessen zijn 100% van gerecycled plastic, als eerste merk in Europa! De producten zijn voor 97% biologisch afbreekbaar. Ze zijn vrij van parabenen, zuren, ammoniak, chloor en kleurstoffen! Ze worden binnen 28 dagen afgebroken in CO2 en water. Zouten worden gebruikt om vuil op te lossen en voor de pH.  Zouten kunnen nooit afgebroken worden, vandaar dat de middelen 97% afbreekbaar zijn. Voor de handzeeppompjes koop ik de navulzakken zodat de pompjes gebruikt kunnen worden totdat ze echt versleten zijn .

Marcel’s Green Soap producten in Vakantiehuis Arcadia

We gebruiken voor het schoonmaken van Arcadia de allesreiniger en de toiletreiniger.

Blog 21 april 2021 Wandelen in de directe omgeving van Vakantiehuis Arcadia

Strandje bij Bommenede op 3 km van Vakantiehuis Arcadia vandaanOnze gasten komen met verschillende intenties naar Schouwen Duiveland, de één komt voor rust, die je in ons Vakantiehuis Arcadia in Zonnemaire zeker zult vinden! De ander komt voor een van de vele stranden, de Noordzee, de Grevelingen of bijvoorbeeld voor de bossen en de duinen. Er zijn grote en kleine stukken bos te vinden op ons mooie eiland Schouwen Duiveland. Er komen mensen om te fietsen en om te duiken. Eigenlijk is er voor iedereen wel wat te vinden! Degenen die graag wandelen, kunnen hier hun hart ophalen. Direct in de omgeving van Vakantiehuis Arcadia in Zonnemaire liggen de polders waar je mooie vergezichten over de omgeving hebt en op een 3 kilometer bij het huisje vandaan ligt het leuke strandje Bommenede aan de Oosterschelde. Daar is het zelfs midden in de zomer rustig op het strand. Als je in één de vele verschillende natuurstukken van Schouwen Duiveland wilt wandelen, zal je of de fiets of de auto moeten pakken, maar dan ben je er ook snel.Polderweggetje op Schouwen Duiveland

Met de auto naar wandelplekken en wandelroutes om te wandelen op Schouwen Duiveland in Zeeland

Als je de auto pakt, zijn alle mooie wandelplekken snel aan te rijden en het is zeker de moeite waard om naar de verschillende uithoeken van het eiland te rijden om zo in heel diverse omgeving types te kunnen wandelen. De afstanden die voor de genoemde wandelplekken staan, zijn de aanrijkilometers naar de startpunten van die plekken..

 • 5,5 km Wandelen in Schuddebeurs

Schuddebeurs ligt maar 5,5 km bij Vakantiehuis Arcadia vandaan, met de auto 7 minuten en met de fiets iets meer dan een kwartiertje. De bossen zijn hier niet zo groot maar er staat een grote variëteit  aan bomen, zowel naald- als loofbomen zoals meidoorns, eiken en beuken. Er wonen veel verschillende dieren zoals, bunzingen, wezels, reeën, kikkers, vogels en salamanders. In het voorjaar worden de wegen afgezet met gaas en worden de padden opgevangen in emmers om ze veilig naar de overkant te kunnen zetten. Het bosgebied is gratis toegankelijk.

 • 6,7 km DijkwaterWandelen in Dijkwater

Dijkwater is een Krekengebied tussen Dreischor en Sirjansland. Dit krekengebied is ontstaan door de indamming van het riviertje De Gouwe die het eiland Schouwen splitste van het eiland Duiveland. De wandelroute door het Dijkwater (Stevensluiswandeling) is uitgezet door Staatsbosbeheer en is om en nabij 5 km lang. Je loopt tussen bebossing en landbouw en dat geeft een mooie afwisseling. Er zijn, in het goede jaargetij, prachtige orchideeën, vlinders, en vele vogelsoorten te bewonderen, onder andere flamingo’s en de kleine zilverreiger. Op de website van ZaligZeeland kun je meer informatie vinden over dit speciale gebiedje.

 • 13,7 km Krekengebied Ouwerkerk

Het Krekengebied bij Ouwerkerk is ontstaan vanuit de Watersnoodramp. Ouwerkerk zelf is een leuk en mooi dorpje, het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen en rond te wandelen in het dorpje zelf, voordat je de omgeving gaat verkennen. Er staan nog een paar heel oude trapgevelhuisjes in het centrum van het dorp. In de omgeving kun je prachtig wandelen en natuurlijk ook het Watersnoodmuseum met een bezoekje vereren. Er zijn door Staatsbosbeheer 2 wandelroutes uitgezet (rode en witte paaltjes).

 • 13,8 km Schelphoek Serooskerke

Bij de Schelphoek langs de dijk van de Oosterschelde ligt een diepe kreek die ontstaan is tijdens de watersnoodramp in 1953. Er leven hier veel verschillende vogelsoorten. Er is hier een  wandelroute van 4 km uitgezet. Je komt tijdens het wandelen een uitzichttoren tegen waarop je ver over de Oosterschelde kunt kijken.

Blog 24-3-2021 Welk reserveringssysteem gebruiken wij voor de verhuur van ons Vakantiehuis Arcadia?

Administratiekant van Huurkalender.nlAl ruim voordat de officiële verkoop rond was, ben ik gestart met het ontwerpen onze website www.vakantiehuisarcadia.nl. Aangezien ik al vaker een website gebouwd had, wist ik dat de meeste tijd ging zitten in het schrijven van de content (teksten). Als je eenmaal een template hebt uitgekozen en de kleuren van de website hebt bepaald, staat het frame! Ik heb in een grijs verleden ooit een online cursus Joomla website bouwen gevolgd en daar heb ik enorm veel plezier van gehad. Ik heb al meerdere keren een website gebouwd zowel voor mezelf als voor anderen. Zodoende had ik al wat ervaring en wist ik als snel wat ik wilde. Dan komt het aan op het schrijven van de teksten waardoor mensen naar onze website getrokken worden en via die weg ons vakantiehuis zouden willen huren.

De reden dat ik heb gekozen voor een eigen website ligt voornamelijk bij het feit dat wij er, na onze verhuizing van een huis met een hele grote tuin, 1,25 ha. , zeker van wilden zijn dat ik me niet zou gaan vervelen. Het leek me erg leuk om alles rondom een vakantiehuis je zelf te regelen. Niet alleen het ontvangen van de gasten, maar ook de was en de strijk,  het schoonmaken van het huisje en de reserveringen bij houden! Ik kwam er al snel achter dat de meeste huisjes verhuurd worden via vakantiehuizen platforms die eigenlijk alles uit handen nemen. Dat was iets dat ik NIET wilde. Daarnaast zijn er vakantiehuizen platforms die je de mogelijkheid geven te adverteren en waarbij je dan zelf de financiële afhandeling en de reserveringen moet bijhouden, dat wilde ik WEL!

Huurkalender.nl

Na een zoektocht over internet kwam ik uiteindelijk uit bij www.huurkalender.nl. Een reserveringssysteem voor een vakantiehuis dat je kunt koppelen aan je eigen website. Huurkalender is een uitgebreid boeking of reserveringssysteem voor, onder andere, een vakantiehuis waarin je van alles aan kunt passen naar eigen wensen. dD lay-out, de kleuren en of je een beschikbaarheidskalender gebruikt  en/of een direct boeken systeem. Bij Huurkalender.nl kan ik maximaal 3 kalenders gebruiken, met andere woorden we kunnen 3 vakantiehuisjes, kamers, boten, campers etc… koppelen. Ik heb ‘werk’ genoeg aan ons vakantiehuis Arcadia, dus voor mij is dat ruim voldoende.

BLOG 24-2-2021 Werken aan SEO

Via Facebook ben ik terecht gekomen bij Marketing Madheads waar ik nu een gratis cursus werken aan SEO volg (zoekmachine optimalisatie). Marketing Madheads is een platform dat handvatten geeft en tools heeft om een website hoger in Google te laten Arcadia heeft een kleurtje op de muur gekregen!scoren. Ik ben nu bezig met les 8 van de 10 lessen. De lessen zijn online en over 2 weken verdeeld. Iedere werkdag krijg ik om 9.00 uur een mail met het bericht dat de nieuwe les klaar staat in het platform. Er staan op het platform ook nog allerlei extra verdiepende filmpjes waardoor je de stof nog beter gaat begrijpen. Aangezien ik onze website zelf gebouw heb, weet ik er al een beetje vanaf en is deze cursus voor mij een stap verder met het verbeteren van de vindbaarheid van onze site www.vakantiehuisarcadia.nl Met name natuurlijk in de hoop dat de gasten ons nog beter via onze website kunnen vinden en dat we daardoor minder afhankelijk worden van met name onze om reserveringen binnen te krijgen.