Blog 24-3-2021 Welk reserveringssysteem gebruiken wij voor de verhuur van ons Vakantiehuis Arcadia?

Administratiekant van Huurkalender.nlAl ruim voordat de officiële verkoop rond was, ben ik gestart met het ontwerpen onze website www.vakantiehuisarcadia.nl. Aangezien ik al vaker een website gebouwd had, wist ik dat de meeste tijd ging zitten in het schrijven van de content (teksten). Als je eenmaal een template hebt uitgekozen en de kleuren van de website hebt bepaald, staat het frame! Ik heb in een grijs verleden ooit een online cursus Joomla website bouwen gevolgd en daar heb ik enorm veel plezier van gehad. Ik heb al meerdere keren een website gebouwd zowel voor mezelf als voor anderen. Zodoende had ik al wat ervaring en wist ik als snel wat ik wilde. Dan komt het aan op het schrijven van de teksten waardoor mensen naar onze website getrokken worden en via die weg ons vakantiehuis zouden willen huren.

De reden dat ik heb gekozen voor een eigen website ligt voornamelijk bij het feit dat wij er, na onze verhuizing van een huis met een hele grote tuin, 1,25 ha. , zeker van wilden zijn dat ik me niet zou gaan vervelen. Het leek me erg leuk om alles rondom een vakantiehuis je zelf te regelen. Niet alleen het ontvangen van de gasten, maar ook de was en de strijk,  het schoonmaken van het huisje en de reserveringen bij houden! Ik kwam er al snel achter dat de meeste huisjes verhuurd worden via vakantiehuizen platforms die eigenlijk alles uit handen nemen. Dat was iets dat ik NIET wilde. Daarnaast zijn er vakantiehuizen platforms die je de mogelijkheid geven te adverteren en waarbij je dan zelf de financiële afhandeling en de reserveringen moet bijhouden, dat wilde ik WEL!

Huurkalender.nl

Na een zoektocht over internet kwam ik uiteindelijk uit bij www.huurkalender.nl. Een reserveringssysteem voor een vakantiehuis dat je kunt koppelen aan je eigen website. Huurkalender is een uitgebreid boeking of reserveringssysteem voor, onder andere, een vakantiehuis waarin je van alles aan kunt passen naar eigen wensen. dD lay-out, de kleuren en of je een beschikbaarheidskalender gebruikt  en/of een direct boeken systeem. Bij Huurkalender.nl kan ik maximaal 3 kalenders gebruiken, met andere woorden we kunnen 3 vakantiehuisjes, kamers, boten, campers etc… koppelen. Ik heb ‘werk’ genoeg aan ons vakantiehuis Arcadia, dus voor mij is dat ruim voldoende.

BLOG 24-2-2021 Werken aan SEO

Via Facebook ben ik terecht gekomen bij Marketing Madheads waar ik nu een gratis cursus werken aan SEO volg (zoekmachine optimalisatie). Marketing Madheads is een platform dat handvatten geeft en tools heeft om een website hoger in Google te laten Arcadia heeft een kleurtje op de muur gekregen!scoren. Ik ben nu bezig met les 8 van de 10 lessen. De lessen zijn online en over 2 weken verdeeld. Iedere werkdag krijg ik om 9.00 uur een mail met het bericht dat de nieuwe les klaar staat in het platform. Er staan op het platform ook nog allerlei extra verdiepende filmpjes waardoor je de stof nog beter gaat begrijpen. Aangezien ik onze website zelf gebouw heb, weet ik er al een beetje vanaf en is deze cursus voor mij een stap verder met het verbeteren van de vindbaarheid van onze site www.vakantiehuisarcadia.nl Met name natuurlijk in de hoop dat de gasten ons nog beter via onze website kunnen vinden en dat we daardoor minder afhankelijk worden van met name onze om reserveringen binnen te krijgen.

BLOG 17-2-2021 Duiken op Schouwen Duiveland in Zeeland

AangezieOnderwater, Duikers, Bubbels, Scuban Peter, mijn man een zeer ervaren duiker is en nog steeds heel graag duikt in de wateren die ons eiland omringen, kan ik vanuit zijn visie ons vakantiehuis van harte aanbevelen als uitgangspuntDuik, Duiker, Scuba, Palau, Scuba Diving voor een heerlijke duikvakantie. Peter heeft in het bijbehorende schuurtje een stang opgehangen waaraan duikpakken opgehangen kunnen worden om te drogen. Natuurlijk zijn er buitenkranen aanwezig zodat de duikspullen na een heerlijke duik, eerst gespoeld kunnen worden. Peter heeft altijd een grote kist bij zich waarin al zijn duikbenodigdheden zitten. Als hij dan thuis komt, zet hij die kist vol met water en spoelt eerst alles uit voordat de spullen te drogen hangt. De omgeving, rondom vakantiehuis Arcadia, is prachtig en vanuit het huisje kun je met de auto naar een van de vele duikstekken rijden. Op onze website staan een aantal linken naar verschillende websites waar je mooie duiklocaties kunt vinden. Zie het menukopje: Duiken op Schouwen Duiveland

BLOG 10-2-2021 Elektrische dubbele laadpaal vlak bij vakantiehuis Arcadia kiss

Sinds november 2020 staat er een elektrische dubbele laadpaal bij B&B Hofstede Villetta. In eerste instantie hebben wij er ook over gedacht om zelf een laadpaal bij Arcadia te laten plaatsen maar omdat wij het afgelopen jaar geen gasten hebben ontvangen die met de elektrische auto kwamen, hebben wij besloten dat niet te doen. 

BLOG 3-2-2021 Onze zoektocht naar gasten!

Social Media; Facebook

Mijn zoektocht naar gasten die Arcadia zouden willen huren, loopt momenteel het meest via Facebook. Ik ben van veel FB groepen lid waar mensen op zoek zijn naar een leuke vakantiewoning. Er is daar veel vraag (potentiële huurders) naarFacebook icoonvakantiehuisjes en verhuurders kunnen dan daar hun vakantiewoning aanbieden. 

Overige forums

In het afgelopen, eerste verhuurjaar, hebben wij de meeste gasten ontvangen via dit sociale medium. Daarnaast staat Vakantiehuis Arcadia in Zonnemaire op Schouwen Duiveland op verschillende forums waar men doorgestuurd wordt naar onze website. Dit zijn o.a. www.hollandvakantiehuis.nl , www.vakantiehuisnu.nl   www.Huisjetehuur.nl , www.Huureenhuisje.nl , www.vakantiewoning.org  = (Bonferia), www.gobnbike.com  , www.metjehondenopvakantie.nl . Zoals je kunt zien, zijnInstagram icoon we best vindbaar. Daarnaast heb ik me aangemeld bij 2 verschillende cursussen om onze vindbaarheid te vergroten. Ik heb een cursus 'In 30 dagen een Canva kei' gevolgd en ben nu gestart met '365 dagen Instasucces'. Deze cursussen zorgen ervoor dat ik meer en betere content kan zetten op zowel mijn website, Facebook  en Instagram  Het zou geweldig zijn als jullie me daar ook ook willen volgen!